4/2/13

«τώρα που πλησιάζει το συνέδριο..»


Η Επιτροπή Ανασύστασης στην Τρίπολη αποφάσισε 1-8-2012 να προχωρήσει σε 3 θεματικές συνελεύσεις. Θεματικές συνελεύσεις με αντικείμενα:
 1ον Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος Ιουνίου & Συλλογική Αυτογνωσία,
2ον Πολιτική Ταυτότητα & Ρόλος Κομμάτων σήμερα,
3ον Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ελλάδας.

Οι συνελεύσεις έγιναν. Επρόκειτο για εκδηλώσεις που εμπεριείχαν τη σύνδεση του παρελθόντος (αυτογνωσία, αποτίμηση), με το παρόν (πολιτική ταυτότητα που πρέπει να έχουμε σήμερα) και βεβαίως το μέλλον (πώς θα ‘ξεκολλήσουμε’ μέσω ενός σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας). Υπήρξαν κεντρικές εισηγήσεις και κείμενα, τα οποία μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο.

Για να δείτε τις κεντρικές εισηγήσεις, μπείτε στο διαδίκτυο και κάντε κλικ εδώ:
1η θεματική:
2η θεματική:
3η θεματική:

Για να δείτε τα κείμενα που κατατέθηκαν, μπείτε στο διαδίκτυο και κάντε κλικ εδώ: https://docs.google.com/document/d/156Qws3IZaVVuGK6iRxbPM9d3Ng1fMHCE8X9lXyL6Yfo/edit



Τον καιρό αυτό γίνονται ανοικτές προσυνεδριακές διαδικασίες. Οι προσυνεδριακές διαδικασίες που γίνονται στην περιοχή μας και με όσα γνωρίζουμε σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν προβληματισμούς σχετικά με τη στρατηγική μας.
Ζητάμε από τους ‘σκεπτικιστές’, από αυτούς που εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την πολιτική μας στρατηγική, αλλά βεβαίως και από όσους συμφωνούν με τη στρατηγική των ηγετικών αιχμών να συμμετάσχουν.

Είναι εξαιρετικά σπουδαίο οι αντιρρήσεις, ‘η άλλη άποψη’ που ενδεχομένως δε συμφωνεί με την ‘ηγετική αιχμή’ να εκφραστούν και να διατυπωθούν.
Ο «εκτός» του ΠΑΣΟΚ αυτάρεσκος λόγος, οι «εκτός» ΠΑΣΟΚ εξαγγελίες, παρόλο που πολλές φορές είναι εύστοχες, δεν μπορούν, ούτε πρέπει να συνεχίσουν να είναι «εκτός». Οφείλουμε να είμαστε γνήσιοι «δρώντες» και συμμετέχοντες σε έναν ριζικό μετασχηματισμό του κόμματος σε Κόμμα, με αρχή και τέλος. 
Αυτή τη στιγμή χρειάζεται η επανασύσταση μιας μεγάλης πλειοψηφικής παράταξης της σοσιαλδημοκρατίας, των αναδυόμενων κοινωνικών κινημάτων, της ευρύτερης και υπεύθυνης Αριστεράς. Αυτή τη στιγμή, ακόμα και οι «σκεπτικιστές του εγχειρήματος της ανασύστασης» οφείλουν να καταθέσουν το πολιτικό τους ‘αποτύπωμα’ για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της παράταξης μας. Δεν είναι καθόλου υπερβολή, ούτε άλλη μια κοινοτοπία να δηλώσει κανείς ότι: «οι συνθήκες του σήμερα υπερβαίνουν τα πρόσωπα»

Η ενεργής συμμετοχή των πολιτών, ο έλεγχος των πολιτικών που ακολουθούνται, είναι τα κύρια συστατικά της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Το μέλλον μπορεί να ανήκει στην Πολιτική μόνο μέσω της συμμετοχής. Η ανατροπή περνάει μέσα από την επαναλαμβανόμενη πρακτική της συμμετοχής!

Σας καλούμε μέσα από τις προσεχείς συνελεύσεις, μέσα από το διαδίκτυο (στείλτε μας μήνυμα στο: pasoktripolis@gmail.com) να συμμετάσχετε, να διαφωνήσετε και αν χρειαστεί να συγκρουστείτε. 

Ας το προσπαθήσουμε! 
Το μέλλον ανήκει στην Πολιτική..
Επιτροπή Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου