12/9/12

«τα κύρια σημεία της επίσκεψης Μανιάτη στην Τρίπολη »


Σε μια γεμάτη αίθουσα στην Κάρτσοβα (Τρίπολη) πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη στην Τρίπολη η επετειακή εκδήλωση από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ με εισηγητή τον κ. Γιάννη Μανιάτη. Την εισήγηση ακολούθησε ζωντανός διάλογος και ερωτήσεις προς τον ομιλητή.

Ο κ Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε πρώτα από όλα στην ανάγκη αλληλεγγύης απέναντι στη νέα γενιά. Σε αυτήν την κατεύθυνση της διαγενεακής αλληλεγγύης το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει στην ανάδειξη του συνθήματος «μια κερδισμένη και όχι μια χαμένη γενιά» με σειρά εκδηλώσεων (η πρώτη έγινε στις 9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη), οι οποίες θα έχουν κύριο αντικείμενο την ανάδειξη της νέας γενιάς σε πρωταγωνιστή σε αυτό το δυσμενές, αλλά γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον.
Ο κ. Μανιάτης στην εισήγηση του ανέφερε την προ 6μηνου αρνητική ρητορική και πρακτική του κ. Σαμαρά στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την κρίση. Μια προσπάθεια στην οποία το ΠΑΣΟΚ ήταν εξαρχής το κόμμα με την πιο υπεύθυνη στάση, χωρίς να υπολογίζει το περίφημο «πολιτικό κόστος».
Σε αυτήν την κατεύθυνση σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) το ΠΑΣΟΚ απαιτεί πλέον να γίνει αντιληπτό από το σύνολο του ευρωπαϊκού λαού ότι δε χωράει άλλο το «καλαμπούρι» περί εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Μήνυμα που πρέπει να γίνει αντιληπτό και στα «ελληνικά κόμματα και λόμπυ της δραχμής»..
Το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή δυσμενή κατάσταση βάζει κόκκινη γραμμή στην περικοπή των προνοιακών επιδομάτων ΑΜΕΑ, στα δώρα και τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.
Είναι η αλήθεια ότι το ΠΑΣΟΚ και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στάθηκαν αμήχανοι. Δεν κατάφεραν να απαντήσουν στο ερώτημα πώς παράγεται ο πλούτος δίκαια και όχι απλά πώς μοιράζεται δίκαια. Εδώ οφείλει το ΠΑΣΟΚ να δώσει απαντήσεις, να μιλήσει για νέο μοντέλο ανάπτυξης, να δημιουργήσει καινοτόμα μοντέλα αύξησης του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου.
Η νέα γενιά οφείλει να μπει πρωταγωνιστής να της ανοίξει ο δρόμος να δράσει για να αντιμετωπίσει την καρδιά του προβλήματος («κερδισμένη και όχι χαμένη γενιά»). Μέσα σε όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ στην ανασύστασή του οφείλει να αφουγκραστεί και να αντιστοιχηθεί με τα αναδυόμενα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και με τη νέα γενιά σε ένα νέο περιβάλλον επιχειρηματικότητας που θα στηρίζεται στη Γη και τον πλούτο της (1ος πυλώνας), και στο Μυαλό (νέα επιχειρηματικότητα, νέα γενιά, καινοτομία) (2ος πυλώνας).

Με εκτίμηση,
Επιτροπή Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης
Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου