14/9/12

«Οι θεματικές συνελεύσεις της Επιτροπής Ανασύστασης»


Στις 29-8-2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της διευρυμένης Επιτροπής Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης. Η συνάντηση έγινε με την παρουσία του υπεύθυνου για την ανασύσταση ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Ν. Μίλη. Ο κ. Μίλης αναφέρθηκε στο ότι η αυτοοργάνωση εννοείται ότι ξεκινά με αφετηρία το απλό μέλος και προχωρά βήμα-βήμα ώστε το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο συλλογικός διανοούμενος με απαντήσεις στο προκλητικό και δυσμενές πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον, αλλά και με απαντήσεις στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κρίσης. Αναφέρθηκε στο ότι η παρουσία του ιδίου είναι συντονιστική και όχι καθοδηγητική. Πρόταση από τη Συντονιστική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ τέθηκε να είναι κάποιος σύντροφός που δεν προέρχεται από την περιοχή- τόπο αυτοοργάνωσης (για αποφυγή τοπικών συγκρούσεων και ιδιαίτερων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την εντοπιότητα). Η πρόταση αυτή ομόφωνα δε θεωρήθηκε αποδεκτή από το σύνολο των συμμετεχόντων και προτάθηκε να οριστεί Συντονιστής από τις ίδιες τις Επιτροπής Ανασυγκρότησης κατά τόπο.
Στην εν λόγω συνάντηση προτάθηκε από την κα Λυμπεράκη να γίνουν 3 ανοικτές συνελεύσεις στην Τρίπολη.
Σκοπός των Συνελεύσεων προτάθηκε να είναι η ανάγνωση του παρελθόντος, η αναγνώριση του παρόντος, αλλά και η πορεία προς το μέλλον.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται η Συλλογική αυτογνωσία, η οποία θα προκύψει από την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και από την αποτίμηση του έργου του ΠΑΣΟΚ σε αυτόν τον τόπο (παρελθόν).
Σε αυτό το ζοφερό παρόν του ελλείμματος της Δημοκρατίας και της Αντιπροσώπευσης το ΠΑΣΟΚ οφείλει να (επανα-)λειτουργήσει ως κόμμα-μεσολαβητής κοινωνίας και πολιτών (παρόν).
Ως κόμμα με α και ω οφείλει να ωθήσει τη χώρα μέσω μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την ανασυγκρότησή της (μέλλον).
Όλα αυτά αρμονικά θα βοηθήσουν σε μια νοητική ευλυγισία και σε έναν πολιτικό αυτομετασχηματισμό με μοναδικό στόχο την καλύτερη Ελλάδα, τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία, την αλληλεγγύη γενεών, την αντιμετώπιση του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και την ανθεκτικότερη Δημοκρατία..
Σε αυτές τις Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη της Επιτροπής Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης ομόφωνα έγινε αποδεκτή η εισήγηση να πραγματευθούν τα εξής θέματα:
1.    «Αποτίμηση Εκλογικού Αποτελέσματος και Πορείας ΠΑΣΟΚ- Συλλογική Αυτογνωσία», εισηγητής-συντονιστής: Δ. Δαββέτας
2.    «Λειτουργία και Ρόλος Κομμάτων- Πολιτική Ταυτότητα ΠΑΣΟΚ», εισηγητής-συντονιστής: Δ. Μπερτζελέτος
3.    «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Χώρας- Διακυβέρνηση», εισηγητής-συντονιστής: Δ. Πανταζόπουλος

Η Θεματική Συνέλευση 1 («Αποτίμηση Εκλογικού Αποτελέσματος και Πορείας ΠΑΣΟΚ- Συλλογική Αυτογνωσία») θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα Κάρτσοβα (περιοχή Φιλικών, Τρίπολη) στις 19 Σεπτέμβρη (ώρα 7,30μμ). Αυτονόητα καλούνται οι πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά μέσω της αποστολής της άποψης-θέσης τους με ηλεκτρονικό μήνυμα στο pasoktripolis@gmail.com, μέ μήνυμα στο προφίλ Pasok Tripolis στο facebook,  μέσω του twitter στο προφίλ Pasok Tripolis και βεβαίως μέσω της ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στις 19 Σεπτέμβρη στον τόπο Συνέλευσης (κατάστημα Κάρτσοβα-περιοχή Φιλικών, Τρίπολη, ώρα 7.30μμ).

Το μέλλον ανήκει στην πολιτική..

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Επιτροπή Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου